Principios básicos de la ciencia y tecnología de alimentos

Authors

Tatiana Valdivia-Barra
Universidad Nacional del Altiplano
https://orcid.org/0000-0003-0456-4930

Keywords:

food, food industry, food engineering, technology

Synopsis

Food science implies a complex understanding of the matter from a chemical and biological approach, which is why it is based on a series of disciplines, such as chemistry, biochemistry and microbiology, to approach it in a comprehensive manner. "Basic principles of food science and technology" is a text that constitutes an instrument of university orientation, for undergraduate students. Thematic contents are elementary concepts that guide a specific academic and technical training, given the practical application of its content.

References

Adams, M, R. (1997). Microbiología de los Alimentos. Edit. Acribia.

AMIOT (1991). Ciencia y Tecnología de la Leche. Editorial Acribia. España.

AOAC (1990). Association of Official Analytical Chemists. Official Methods of Analysis of the AOAC: Washington DC.

Cahley, F. (2002). Tecnología de los Alimentos. Editorial Limusa. Grupo Noriega Editores. México.

Carrasco, A, R. (1998). Introducción a la Ciencia y Tecnología de Cereales y de Granos Andinos. Lima - Perú.

Cheftel, J. (1998). Introducción a la Bioquímica y Tecnología de los Alimentos. Edit. Acribia. España

Desrosier, N. (1994). Elements of food Technology. Avi Publishing Company, INC.

Desrosier. N.W. (1993). The Technology of food Preservation. Avi Publishing Company,Inc.

Fellow, P. (1991). Tecnología del Proceso de los Alimentos. Editorial Acribia. Zaragoza - España.

Heldman, D. & Hartel, R. (1998). Priciples of food processing. A Chapman & Hall Food Science Book.

Kent, L. (1987). Tecnología de los Cereales. Edit. Acribia. España. / LACERCA, Alberto (1990): "Industrialización Casera de frutas y Hortalizas". Edit. Albaros. Argentina.

Lewicki, P. (2002). Ingeniería y Procesamiento de Alimentos. Universidad de Varsovia. Polonia.

Mazza, G. (1998). Functional Foods. Biochemical & Processig Aspects. Technomic. Publishing Co, Inc.

Mujica, A. & Jacobsen, S. (1999). Tecnología de poscosecha de granos andinos: Quinua (Chenopodium quinoa Willd.). I Curso taller sobre Producción, Comercialización y Uso de la Quinua para Agricultura de la Zona de Iquique, Chile. CONADI, Puno, Perú.

Muller, H.G., & Tobin, G. (1999). Nutrición y Ciencia de los Alimentos. Edit. Acribia.

Rodríguez, E. (2002). Ingeniería de la Industria Alimentaria. Operaciones de conservación de alimentos. Editorial Síntesis. Madrid.

Schmdt, H. (1984). Carne, Productos Cárnicos, Tecnología y Análisis. Fundación Chile.

Tapia, M. (1997). Cultivos Andinos Subexplotados y su Aporte a la Alimentación. Oficina Regional de la FAO para América Latina y el Caribe. Santiago, Chile

Downloads

Published

May 15, 2023

License

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

How to Cite

Principios básicos de la ciencia y tecnología de alimentos. (2023). Instituto Universitario de Innovación Ciencia y Tecnología Inudi Perú. https://editorial.inudi.edu.pe/index.php/editorialinudi/catalog/book/109